Kunnen wij u helpen

09:00 - 18:00

Breng een bezoekje

 Grote Steenweg 10/0
2431 Veerle

Ontspannen nazomeren in de tuin met deze tips

De zomer zit erop, de dagen worden korter en voor veel mensen betekent dit een pittige omslag. De overgang naar de herfst kan voelen als het einde van de zon, gezellig buiten zitten en die ontspannen zomervibe. Maar niet getreurd! De herfst hoeft helemaal niet somber te zijn, want jouw tuin kan nog volop bloeien en een bron van ontspanning blijven. Bovendien biedt tuinieren in de nazomer niet alleen een kleurrijk uitzicht, maar ook een gezonde dosis beweging en mentale rust. En zeg nou zelf, wie wil de winterdip niet een stap voor zijn? Ons tuincentrum in Veerle - Laakdal helpt je graag om ook in het najaar van je tuin én van je humeur een feestje te maken. Met de juiste najaarsbloeiers en een beetje creatief tuinieren, zorg je voor een vrolijk afscheid van de zomer en een soepele start van de herfst.

Nazomeren: langer genieten van de tuin

De overgang van de zomer naar de herfst wordt vaak als een soort afscheid gezien. Maar waarom zou je niet nog even nazomeren in je tuin? Veel mensen weten het niet, maar juist in de herfst kan je tuin nog een prachtige kleurenboost krijgen. Denk aan siergrassen die beginnen te wuiven in de wind, of cyclamen, heide en chrysanten die in volle bloei staan. Door te blijven tuinieren en je tuin actief te onderhouden, blijf je in de buitenlucht en geniet je van die heerlijke frisse herfstgeur. Wij hebben alles wat je nodig hebt om je tuin in het najaar net zo levendig te houden als in de zomer. Dus trek die tuinhandschoenen aan en maak je klaar voor een seizoen vol kleurrijk nazomeren!

Tuinieren als remedie tegen de winterdip

We kunnen er niet omheen: de herfst brengt kortere dagen en minder zonlicht, en dat kan best een beetje op je gemoedstoestand werken. Veel mensen krijgen te maken met de zogenaamde winterdip, waarbij je energielevel zakt en je je wat somberder voelt. Maar wist je dat tuinieren een geweldige manier is om dit gevoel te voorkomen? Tuinieren werkt als een soort natuurlijke therapie. Het zorgt ervoor dat je buiten bent, beweegt en je kunt verbinden met de natuur – allemaal dingen die bijdragen aan je mentale gezondheid. Door de aarde tussen je vingers te voelen en fysiek bezig te zijn, maak je gelukshormonen aan. Zelfs een halfuurtje schoffelen of plantjes verpotten kan je al een mentale boost geven. En hé, als de regen met bakken uit de lucht komt vallen, dan heb je meteen een excuus om die charmante regenlaarzen eens uit de kast te trekken. Haal een knap paar in huis en jij weet zeker dat je de herfst stijlvol en praktisch doorkomt.

Kleur in de tuin!

De kracht van bloemen: kleur als oppepper

Niet alleen het proces van tuinieren is gezond, maar ook het resultaat! Kleur speelt een belangrijke rol in hoe we ons voelen. Vrolijke bloemen in je tuin kunnen echt een oppepper zijn voor je humeur. Sommige kleuren, zoals geel en oranje, geven ons energie en warmte, terwijl paarse en blauwe tinten zorgen voor rust en balans. Denk eens aan de volgende herfstbloeiers:

  • Heide
  • Cyclamen
  • Chrysanten
  • Skimmia
  • Struikveronica

Door deze bloemen strategisch te planten op plekken waar je vaak komt – bijvoorbeeld bij je terras, het keukenraam of de voordeur – zorg je ervoor dat je elke dag een beetje kleurtherapie krijgt. Het is moeilijk om somber te blijven als je begroet wordt door een vrolijke bloemenzee.

Ontspanning door beweging: tuinieren als workout

We weten allemaal dat sporten goed is voor zowel lichaam als geest. Gelukkig is tuinieren een uitstekende manier om fit te blijven. Van bladeren harken en borders wieden tot bollen planten en de grond omspitten – tuinieren verbrandt behoorlijk wat calorieën en houdt je spieren soepel. Het beste van tuinieren als workout? Je bent buiten, je hebt direct resultaat van je werk en je kunt het op je eigen tempo doen. Geen gedoe met abonnementen of zweetdruppels op de loopband. Bovendien is het een workout waar je echt van ontspant. Even alles vergeten terwijl je met je handen in de aarde zit, is pure mindfulness. Een perfecte manier om stress los te laten en op een natuurlijke manier te ontspannen.

Ga voor een fitte jij en opgeruimde tuin!

Vooruitkijken: je tuin klaarmaken voor de winter

Een goede manier om die winterdip voor te zijn, is door vooruit te kijken en je tuin alvast winterklaar te maken. Dit is niet alleen nuttig voor je planten, maar ook voor je eigen gemoedstoestand. Door vooruit te plannen en nieuwe projecten in de tuin op te pakken, blijf je gemotiveerd en actief, zelfs als het weer wat guurder wordt. Begin bijvoorbeeld met het planten van bloembollen, zoals tulpen en narcissen. Hoewel deze pas in de lente opkomen, is het een fijn gevoel om te weten dat je iets moois hebt gepland voor de toekomst. Daarnaast kun je je tuin inrichten met wintergroene planten die zelfs in de koudere maanden voor kleur en leven zorgen. Zo zorg je ervoor dat je tuin ook in de winter iets moois heeft om naar uit te kijken.

Wist je dat... Onze medewerkers je graag helpen met advies over wintergroene planten en voorjaarsbollen ? Zo kun je met een gerust hart aan de slag om je tuin voor te bereiden op de komende seizoenen.

Ga een relaxed najaar tegemoet!

Nu we weten hoe gezond en ontspannend tuinieren kan zijn, is er geen beter moment om aan de slag te gaan! En waar kun je dat beter doen dan bij ons tuincentrum in Veerle - Laakdal? Of je nu op zoek bent naar herfstbloeiers, wintergroene struiken of nieuwe tuininspiratie, wij hebben alles wat je nodig hebt om van je tuin een rustgevende en kleurrijke oase te maken – ook in de herfst. Onze medewerkers staan voor je klaar met tips, adviezen en natuurlijk de mooiste planten die jouw nazomer en herfst extra bijzonder maken. Dus kom langs, laad jezelf en je tuin op, en zeg vrolijk en ontspannen afscheid van de zomer. Dag herfstblues, hallo seizoen vol kleur, rust en positieve energie!

Tags: